2012. április 9., hétfő

Rehabilitációs járadék 2013/2014 melletti munkavégzés

(1) A Szociális és Munkaügyi Minisztériumnak a megváltozott munkaképességűek és fogyatékosok ellátórendszerei korszerűsítése fő irányát képező rehabilitációs rendszer szervezeti kereteinek, működési feltételeinek a kialakításával, továbbá működésének elindításával kapcsolatos feladataiért a Miniszteri Kabinet szervezeti egységeként működő Rehabilitációs Projektiroda felelős.

(2) A projektiroda szakmai tevékenységét az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet főigazgatója irányítja.

(3) A projektiroda feladatai:
  1. a képességvizsgálatok és az állapotfelmérés vizsgálati lehetőségeinek felmérésének előkészítéséért;
  2. az egységes komplex rehabilitációs, rokkantsági és fogyatékossági információs rendszer kialakításának előkészítéséért;
  3. a megváltozott munkaképességűek ellátó rendszere szereplőinek (szakértők, ellátás-szervezők, megváltozott munkaképességűek ellátásaiban részesülők) oktatási, valamint át- és továbbképzési rendszerének kialakításának koordinálásáért;
  4. a rehabilitációs menedzser-hálózat kialakításának koordinálásáért;
  5. a megváltozott munkaképességűek átmeneti és tartós foglalkoztatását biztosító célszervezetek fejlesztéséért;
  6. a minisztérium egészségpolitikai kérdésekkel kapcsolatos feladatainak a koordinálásáért.
(4) A projektiroda a (3) bekezdésben meghatározott feladatai ellátása során együttműködik az érintett szakterületekkel.

A projektiroda feladatainak végrehajtását a Konzultatív Tanács segíti, amelynek tagjai a Szociális és Munkaügyi Minisztériumnak a megváltozott munkaképesség kezelésével és a rehabilitációval foglalkozó hivatali egységeinek - a Fogyatékosügyi és Rehabilitációs Főosztálynak, a Foglalkoztatási Főosztálynak, a Családi és Szociális Szolgáltatások Főosztályának, a Pénzbeli és Nyugdíjbiztosítási Főosztálynak, valamint a Tervezési és Fejlesztési Titkárságnak - vezetői, a Pénzbeli és Nyugdíjbiztosítási Főosztály általános főosztályvezető-helyettese, valamint a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal főigazgatója és szociálpolitikai ügyekért felelős főigazgató-helyettese.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése