2012. november 13., kedd

Bérkalkulátor 2013 - Nettó - Bruttó bér kiszámítása 2013-évre


A Bérkalkulátor felkeresésekor minden érdeklődő megtalálja a számára fontos kérdésköröket, legyen az akár a bérek kérdése, akár a járulékok témaköre. Tájékozódhat a bérkompenzációról a kötelező béremelésről, a nyugdíjak alakulásáról. Oldalunkon a bérkalkulátor 2013 használatával már kiszámolhatók a bérek 2013-ra vonatkozóan, csak be kell ütni a bruttó fizetést és azonnal látni, mekkora lesz a nettó kereset. Az új adózási évben a nettó bér kalkulálási metódusa alapjaiban változik meg.

Kiszámoljuk Önnek a nettó jövedelmét a 16%-os adókulccsal és az SZJA rendszerét markánsan érintő változtatásokat figyelembe véve
A számítás közben figyelembe veszük többek között:
  • Az adójóváírás megszünését
  • Az egészségügyi járulék 6%-ról 7% ra való emelését
  • A szuperbruttó kivezetését 202.000 Ft bruttó fizetés alatt
  • Társadalombiztosítás járulákfizetési plafon emelését (járulék fizetési plafon változását)
  
A bérek 2013-ban szintén változhatnak a családi adókedvezmény függvényében, az  oldalon erről is minden fontos információ megtalálható. A kedvezmény igénybevételéhez meg kell felelni a törvényi elvárásoknak. Az érvényesítésre jövő ében is azoknak lesz lehetősége, akik a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (Szja. tv.) értelmében jogosultak a családi kedvezményre. A családi adókedvezmény értelmében az egy vagy két kedvezményezett eltartott esetében havonta és kedvezményezett eltartottanként 10.000 forinttal, három vagy több eltartott esetében 33.000 forinttal magasabb összegű nettó keresettel számolhat a család.
Nagyban befolyásolják majd a bért, a nettó keresetet a folyamatosan változó adójogszabályok, ezekről is bőséges információval szolgál a Bérkalkulátor, naprakész hírek, cikkek formájában. Vonatkozik ez például azokra a munkanélküliekre, akik vissza kívánnak kerülni a munkaerőpiacra, pályakezdőkre, gyermeket vállaló szülőkre, mivel, a hírek szerint mindannyian adókedvezményre lesznek jogosultak 2013-ban. A FEOR–9-es szakképzettséggel nem rendelkező munkavállalók után a munkaadók a minimálbér összeghatáráig a most érvényes 27 százalék szociális hozzájárulási adó helyett csak 18 százalékot fognak fizetni. A bérek 2013-as alakulását és általában a megélhetésünket befolyásoló minden adat felkerül a Bérkalkulátor honlapjára, a telefonadótól, a cégautó adón keresztül a dugódíjig. Ha összességében kíváncsi arra, adott bruttó keresetből mennyit visz majd haza és ebből az adóváltozások után mennyi maradhat a családi kasszában, látogasson el a Bérkalkulátor oldalára, ahol nap mint nap frissített hírekkel követheti nyomon a változásokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése