2013. március 28., csütörtök

Adóhírek frissen ! Szja bevallás !

Java telepítés:

Amennyiben a NAV által létrehozott kitöltő-ellenőrző programmal kívánja személyi jövedelemadó bevallását elkészíteni, úgy azt könnyedén telepítheti számítógépére.
A telepítést követően a 1253 jelű SZJA bevallás programja automatikusan megnyílik. A számítógépe „Asztal”-án a telepítés során létrejött ikon segítségével később is újra indítható a program, betölthető a félig kitöltött bevallás, melyet a végleges kitöltés után kinyomtatható, ha rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval, elektronikus úton feladhat.
(Minden központi ügyfélszolgálati irodán is lehetősége van ügyfélkapus regisztrációra.) 
Telepítés indításakor angol nyelven az alábbi tájékoztató jelenik meg.
„A Java program gondoskodik a különleges Java tartalmak biztonságos hozzáféréséről.
Az üzleti megoldásoktól kezdve, a felhasználói programokon át, egészen a szórakoztató tartalmakig, a Java az internetezés élményét váltja valóra.
Megjegyzés: A program a telepítési folyamat során személyes adatokat nem gyűjt.”
A ’Java keretrendszer telepítése’ gombra kattintva a telepítő először letöltődik az Ön számítógépére (böngészőtől függ a letöltés helye, legtöbb esetben alapértelmezetten a Dokumentumok/Letöltések mappába), melyet dupla kattintással el kell indítani.
A telepítés indítása után kattintson az "Install" gombra, és ezzel elfogadja a felhasználói feltételeket, és telepíti a Java-t. A „cancel” gomb megnyomásával visszatér a NAV internetes honlapjának kezdő oldalára.
Az offline Java telepítő futtatásával kizárólag a bevallás kitöltő program használatához szükséges tartalmak letöltésére és telepítésére kerül sor. A Java program nem a bevalláskitöltő rendszer részre, hanem annak használatához szükséges rendszerkörnyezet. A telepítési folyamat lépéseiről szóló magyar nyelvű tájékoztató elérhető itt
 
Kitöltési útmutató
PDF
PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése