2013. április 4., csütörtök

Furcsa adóbevallás a NAV-nál

Rendhagyó adóbevallás: jelnyelvi tolmácsokkal segít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a siketeknek és nagyothallóknak. A hatóság egyik budapesti ügyfélszolgálatán a héten először volt erre lehetőség. Áprilistól pedig a Szépművészeti Múzeum is akadálymentes lesz. Mobiltelefonos tárlatvezetéssel jelnyelven kaphatnak információt a nagyothallók.
A nagyothalló emberek szerint az adóbevallásnál különösen nehéz dolguk volt eddig. Az adóhatóság budapesti ügyfélszolgálatán most először tartottak rendkívüli ügyfélfogadást. A jövőben is számíthatnak rá a kedves adózók, hogy segítjük a kommunikációt – mondta a Híradónak Németh Gabriella szóvivő.
Áprilistól a Szépművészeti Múzeum is jelnyelvi tárlatvezetéssel várja a siket és nagyothalló látogatókat. Az okostelefonra letölthető alkalmazás egyedülálló Európában, így nincs szükség jeltolmácsra sem.A Szépművészeti Múzeum állandó kiállításának közel fele akadálymentesítve lett, a cél pedig, hogy más múzeumokat is bevonjunk ebbe a folyamatba – közölte Bonecz Ervin, a 90 decibel Project ügyvezetője. Így például a Nemzeti Galériához, a Nemzeti Múzeumhoz vagy akár a pécsi Zsolnay Negyedhez is készítenének hasonló alkalmazást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése